Souboj polních kuchyní o generálskou šavli

Při příležitosti pořádání tradiční akce VLKOŠSKÉ DNY VOJENSKÝCH TRADIC k uctění památky nejvýznamnějšího rodáka obce Vlkoš, armádního generála, ministra obrany exilové vlády v Londýně, Sergěje Jana Ingra, se uskutečnil i SOUBOJ POLNÍCH KUCHYNÍ O GENERÁLSKOU  ŠAVLI, kterého se zúčastnili i zástupci z naší roty.

Naše družstvo ve složení  nrtm. Františka  Kovaříka, rtn.  Martina Pappa, čet. Petra Brykse a zástupce  KVV Olomouc, nrtm. Kamily Botkové, mělo za úkol uvařit v polní kuchyni nebo v kotlině vytápěné ohněm, za tři hodiny uvařit 250  degustačních porcí  guláše nebo jiného dobového pokrmu.

Zadaného úkolu jsme se zhostili se ctí a všech 250 degustačních porcí guláše podle receptu nrtm. Františka Kovaříka, uvařili v časovém limitu.

U všech návštěvníků, kteří ochutnali náš guláš, ale i pokrmy  ostatních soutěžních družstev jsme stoprocentně vyhráli. Bohužel se u (tajných) hodnotitelů z řad účastníků historických bojových ukázek, kteří nejen že hodnotili kvalitu uvařeného guláše, ale i stylizaci (autentičnost) prostoru a celkovou prezentaci teamu (daného historického  období nebo armády), jsme  tak  trochu propadli.

I přesto že jsme se umístili na čtvrtém místě ze čtyř soutěžních teamů, tak u návštěvníků této akce jsme zvítězili.

Ale na druhou stranu, celkovými vítězi v SOUBOJI POLNÍCH  KUCHYNÍ O GENERÁLSKOU ŠAVLI, se stal team pod vedením Jaroslava Dvořáka, který je členem naší roty aktivních záloh. Tímto mu gratuluji k putovní  GENERÁLSKÉ ŠAVLI. 

Text: rtn. Martin Papp, velitel hospodářského družstva

Foto: čet. Jan Bryks

FOTO : az-olomouc.rajce.idnes.cz/2019_Souboj_polnich_kuchyni/